KATTEN

Billie
Billie heb ik begin januari 2017 gevonden via de matching site www.verhuisdieren.nl. Deze website is opgezet om te voorkomen dat dieren die niet langer in huis gehouden kunnen worden, terecht komen in asielen. Billie woont sinds zaterdag 14 januari 2017 bij mij. Voorheen woonde hij in Almelo.

Billie heeft een zeer zachtaardig en relaxed karakter. Hij loopt altijd met mij mee en wil voortdurend aandacht. Billie is een echte knuffelkat. Hij is al 12 jaar oud, maar ziet er veel jonger uit en heeft ook nog de speelsheid van een jonge kat.

Billie drinkt uit de kraan. Dat doet hij veel liever dan uit zijn bakje drinken. Op zich is het goed als een kat meer drinkt, maar hij plast daar ook meer door. En daardoor verbruikt hij veel meer duur kattenbak grit. Vandaar dat ik hem nu niet meer uit de kraan laat drinken:

Dit is de reden waarom ik er niet altijd even snel in slaag om mijn website bij te werken:

Dit doet Billie als ik naar zijn smaak te lang achter mijn computer blijf zitten. Alsof hij wil zeggen: "jij bij een beeldscherm, dan ik ook bij een beeldscherm".

Dit zijn mijn broekspijpen na een dagje Billie (links heb ik de haren met hand zoveel mogelijk bij elkaar geveegd):

Conan
Conan heb ik in 2002 gevonden na een tip van een vriend van mij, die zijn katten van een kattenvrouwtje in Vries had gehaald. Deze vrouw woonde in een gewone 2-onder-1-kap woning. In haar garage had ze hokjes met katten staan, die ze met mooi weer op haar oprit uitstalde.

Conan hield ook wel van een aai en een knuffel, maar was niet zo gezellig als Billie. Binnen was hij een heerlijke kat om in huis te hebben, maar buiten domineerde hij alle andere katten in de buurt door als een bruut tekeer te gaan als die te dichtbij kwamen. Conan werd op 28 mei 2002 door de dierenarts geschat op 9 jaar. Hij overleed op 9 april 2009.


Hieronder ligt Conan opgebaard nadat de dierenarts hem bij mij thuis had laten inslapen:Laatste update: zaterdag 14 oktober 2017, Groningen, Nederland.