HOME   WAAROM   BILLIE   KLUIS 1   KLUIS 2   VAKANTIES   AUTISME   RELATIEPC

             

INTERESSES

INTERESSES

Technologie:
Mijn interesse voor technologie is veel breder dan mijn huidige werkveld ICT. Ik heb al vrij jong besloten dat ik me nergens echt in wilde gaan specialiseren, tenzij je jezelf zoveel mogelijk in de breedte ontwikkelen als een specialisatie beschouwd.

Naast ICT volg ik de volgende technologische ontwikkelingen:

Mensen:
Vanwege mijn autisme kon ik van jongs af aan niet zoveel met andere mensen aanvangen. Ik zag bijna niets aan andere mensen af dat ik specifiek kon benoemen. Dat is niet alleen een kwestie van geen gezichtsuitdrukkingen begrijpen. Ik begreep veel menselijk gedrag ook niet.

Ik begon pas een soort begip te krijgen voor andere mensen sinds ik van het boek De Naakte Aap van Desmond Morris hoorde. Morris was een van de eerste wetenschappers die wereldfaam verwierf met de stelling dat mensen en dieren (vooral apen) helemaal niet zoveel van elkaar verschillen als mensen vaak denken.

Ik heb daarnaast een interesse ontwikkeld voor armoede. Dat is begonnen sinds ik een keer als tiener van huis ben weggelopen en ik er daardoor achter kwam hoe het is om je met helemaal niets anders te moeten redden dan de kleren die je aan hebt:Laatste update: zondag 21-10-2018, Groningen, Nederland.